Wanneer laat u een bouwkundige keuring uitvoeren?

Wanneer laat u een bouwkundige keuring uitvoeren?

Wanneer laat u een bouwkundige keuring uitvoeren?

Velen vragen zichzelf af wanneer een bouwkundige keuring het beste uitgevoerd kan worden. Een bouwkundige keuring kan het beste uitgevoerd worden voorafgaande aan verkoop of koop met hypotheek.

Bij verkoop kan het keuringsrapport de waarde van het huis bewijzen en is het een sterk middel om te voldoen aan de wettelijke meldingsplicht. De aanwezigheid van een bouwkundig rapport zorgt ook voor vertrouwen en zekerheid bij toekomstige kopers. Hierdoor heeft de koper meteen inzicht in de eventuele gebreken van het huis. Daardoor kunt u als verkoper het verkoopproces versnellen.

Bij koop of huur biedt het de zekerheid over de bouwkundige kwaliteit van een huis of ander gebouw en geeft het een overzicht van de eventuele gebreken en toekomstige onderhoudskosten. Gebreken die bij de bezichtiging ontdekt kunnen worden, kunnen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en komen voor rekening van de koper. Daarom is het van groot belang om voor het bieden op een woning of gebouw een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

De meerwaarde van een keuring door SEIVDAADVIES is dat we u duidelijkheid, zekerheid en onderbouwing bieden in het verdere proces van onderhandelen, opleveren, afhandelen of krediet aanvragen. Wanneer u een bouwkundige keuring uit wil laten voeren en u graag extra informatie ontvangt, kunt u altijd contact met ons opnemen.
Voor verdere vragen of meer informatie kunt u ons altijd contacten