Opleveringskeuring

Opleveringskeuring door ervaren inspecteurs

Heeft u net een verbouwing achter de rug? Of wordt uw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dan is het tijd voor de opleveringskeuring. Want wat is er nu exact gebouwd of verbouwd en is dit volgens de bouwtekening? En hoe is de afwerking, klopt de maatvoering, zijn de juiste materialen gebruikt? Allemaal zaken waar u graag tijdig zekerheid over wilt hebben.
Opleveringskeuring aanvragen

Voorkom onvoorziene kwesties

De ervaren inspecteurs van Seivda Advies onderzoeken een nieuwbouwwoning of verbouwing in relatie tot het bouwbesluit en de afwerking. Van de tekortkomingen wordt een rapport opgemaakt, een zogenaamd proces-verbaal, waarin alle punten worden vermeld. De uitvoerder zal na ondertekening van dit rapport zorg moeten dragen voor verbetering van de beschreven punten. Laat dus altijd een keuring uitvoeren voordat u uw nieuwe woning betrekt. Zo kunt u lastige onderhoudskwesties, onvoorziene zaken en andere storende factoren voorkomen.

Opleveringskeuring bij bestaande woning

Een opleveringskeuring is zowel bij nieuwbouw als een verbouwing van een bestaande woning aan te raden. Wilt u bijvoorbeeld een aanbouw of extra verdieping plaatsen? Maak dan voor de start van de verbouwing afspraken over de oplevering en leg deze vast. Hoe groot of klein de verbouwing ook is. U kijkt bij de opleverings­keuring samen met de aannemer of andere vakmensen naar het resultaat, waarbij u de hulp kunt inschakelen van de ervaren bouwkundige inspecteurs van Seivda Advies. Dit is namelijk hét moment om de afwerking en uitvoering te controleren, dus daar wilt u goed op voorbereid zijn.

Stappenplan opleveringskeuring nieuwbouw

De aannemer stuurt u bij de oplevering van de woning een uitnodiging voor de sleuteloverdracht. Bij de oplevering is het heel belangrijk om met een onafhankelijke blik te kijken naar eventuele gebreken aan uw nieuwe woning. De inspecteurs van bouwkundig adviesbureau Seivda staan u tijdens deze opleveringskeuring bij en geven u duidelijk advies. Er wordt gecontroleerd op zaken als: uitvoering van het meer- of minderwerk, technische gebreken, afwerking, beschadigingen en schoonmaak. In de regel worden de volgende stappen doorlopen bij een opleveringskeuring nieuwbouw:
 
  1. U ontmoet de bouwkundige voor de woning of bouwkeet. 
  2. De inspecteur van Seivda Advies, de bouwkundige en u controleren samen de woning visueel op gebreken, bouwbesluit en goed en deugdelijk werk. 
  3. Informeer de bouwkundige als het meerwerk en minderwerk niet volgens afspraak is uitgevoerd of verrekend.
  4. Bij een opleveringskeuring nieuwbouw krijgt u tevens uitleg over het in gebruik nemen van de woning en installaties.
  5. De bouwkundige noteert per ruimte in een proces-verbaal van oplevering de gevonden gebreken.
  6. U controleert dit document samen met onze inspecteur voordat u tekent voor akkoord. 
  7. De opleverings­keuring kunt u afwijzen of goedkeuren. Wij zorgen voor een keuringsrapport waarin vastgelegd wordt wat er nog gedaan moet worden. Na de uitvoering van de aanpassingen wordt er opnieuw gekeurd. Is het goedgekeurd? Dan bevestigt u dit door alsnog te tekenen.

Proces-verbaal van oplevering

Tijdens de voor-opleveringskeuring van een nieuwbouw woning maakt de aannemer het proces-verbaal van oplevering op. Hierop zal de aannemer – in overleg met u als koper - punten noteren van gebreken, beschadigingen of aanpassingen. Na ondertekening wordt het overgedragen aan de bouwer en de opdrachtgever. Dit document is de leidraad voor de herstelwerkzaamheden. Denk eraan dat punten die u vergeet of gebreken die u over het hoofd ziet, niet worden genoteerd. Hier kunt u later dus geen beroep meer op doen. Daarom dat het handig is als u onafhankelijke inspecteur in de arm neemt, die de woning neutraal voor u beoordeelt en op belangrijke punten wijst.

Een goede start!

Bij Seivda Advies weten we precies waar we op moeten letten. We zijn gewend aan de werkwijze van aannemers, zijn bekend met de huidige bouwnormeringen en de garanties op opleveringsgebreken. Met het inhuren van onze expertise kunt u een vervelende start in uw nieuwe of verbouwde woning voorkomen en dat is heel wat waard! Neem contact op voor meer informatie over opleveringskeuringen.
Opleveringskeuring aanvragen

Zekerheden van Seivda

✓ 25 jaar ervaring
✓ Keuring binnen 2 werkdagen
✓ Duidelijk rapport in 24 uur
✓ Korting op tweede keuring
 
 

Opleveringskeuring aanvragen

Uw naam is verplicht.
Uw telefoonnummer is verplicht.
Postcode van object is verplicht.
Adres van het te keuren object is verplicht.
Plaats van object is verplicht.
Huisnummer van object is verplicht.
Aantal kubieke meters (m3) is verplicht.
Opmerkingen is verplicht.
Hoe ben je bij ons terecht gekomen? is verplicht.

Kosten

Uurtarief: €120,-
 
Woningen / Appartement tot 500 m³ €365,-
Keuring uitgebreid tot 850 m³ €425,-
Keuringen boven de 850 m³ Op aanvraag