Opleveringskeuring

Opleveringskeuring bij nieuwbouw

Heeft u een nieuwbouwwoning of -bedrijfspand gekocht en wordt deze binnenkort opgeleverd? Of heeft u uw woning laten verbouwen? Vraag dan een opleveringskeuring aan. Wij controleren voor u of de woning bouwtechnisch goed wordt opgeleverd, zodat u direct inzicht krijgt in eventuele bouwkundige gebreken. Zo heeft u een sterke onderbouwing mocht er iets niet goed zijn, en kunt u anders met een gerust hart intrekken in uw nieuwe of verbouwde woning.

Werkwijze opleveringskeuring

Stap 1: Vraag keuring aan

 • Vraag via onze website een opleveringskeuring aan. We vragen hierbij een aantal gegevens die we nodig hebben om de prijs van de keuring vast te kunnen stellen en een afspraak te kunnen maken. Denk daarbij aan de inhoud (m3) van het pand, het adres en uw contactgegevens.
 • Wij leveren binnen 24 uur na aanvraag een definitieve prijsopgave bij u aan.
 • Geef aan ons door op welke datum en hoe laat de officiële oplevering plaatsvindt, zodat wij op dat moment aanwezig kunnen zijn.

Stap 2: Belangrijke informatie verzamelen

Zorg dat u voorafgaand aan de oplevering de volgende informatie bij elkaar heeft:
 • Het bestek
 • De bouwtekeningen
 • Meer- en minderwerklijsten
Deze gegevens hebben wij nodig om vast te kunnen stellen of het bouwbedrijf voldoet aan de afspraken. Heeft u daarnaast nog aandachtspunten die u mee wilt nemen in de controle? Laat het dan aan ons weten.

Stap 3: De opleveringskeuring

Op het moment van oplevering ontmoeten we u bij de woning. Samen met u en de opleveraar controleren we de gehele woning. U kunt al uw vragen tijdens de rondgang stellen.

Tijdens de keuring controleren we de volgende zaken:
 • Het inspecteren van de gehele woning, zowel binnen als buiten.
  ✓ Dak in- en exterieur
  ✓ Schoorsteen
  ✓ Dakkapellen en dakramen
  ✓ Goten en afvoeren
  ✓ Gevels en kozijnen
  ✓ Kruipruimten, kelder en funderingen
  ✓ Vloeren, wanden en plafonds
  ✓ Technische installatie
 • Het eventueel verrichten van vochtmetingen.
Wij noteren tijdens de rondgang eventuele gebreken. Deze worden vervolgens door de opleveraar opgenomen in een proces-verbaal van oplevering. Dit document controleert u samen met ons voordat u tekent voor akkoord. Wij adviseren u over eventuele stappen na de opleveringskeuring.

Stap 4: Bouwtechnisch rapport

Na de keuring ontvangt u van ons het volledige bouwtechnische rapport. We zorgen voor een begrijpelijk geschreven rapport dat meer dan compleet is. 

Kosten

Uurtarief: €75,-
 
Woningen / Appartement tot 275 m³ €235,-
Keuring uitgebreid tot 750 m³ €275,-
Keuringen boven de 750 m³ Op aanvraag