Bouwkundige keuring

Waarom een bouwkundige keuring?

Een huis kopen is een grote investering waarvoor u een langdurige financiële verplichting aangaat. Het is dus goed om te weten wat u precies koopt. Een bouwkundige keuring kan u daarbij helpen. Met deze onafhankelijke visuele inspectie van een bestaande woning, krijgt u op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning. Zijn er gebreken, dan krijgt u ook inzage in de kosten om het huis wél in redelijke tot goede staat te brengen.
Direct aanvragen

Voorkom een miskoop

De kosten worden opgedeeld in drie soorten: directe kosten, kosten op termijn en op aanvraag verbeterkosten. Met een bouwtechnische keuring voorkomt u dus misschien wel een miskoop met verborgen gebreken. Bovendien kunt u het rapport gebruiken bij de onderhandeling over de koopprijs. Omgekeerd werkt dit ook zo: voor verkopers kan een bouwkundige keuring een slimme zet zijn die bijdraagt aan het vertrouwen bij geïnteresseerde kopers. U bewijst er immers mee dat het huis in goede staat verkeert. Een grondige keuring vraagt om nogal wat specifieke kennis, schakel daarom de expertise van bouwkundig adviesbureau Seivda in!

Onafhankelijke bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. De ervaren inspecteurs van Seivda Advies zijn bekend met de specifieke plaatselijke omstandigheden en bouwstijlen. Zij stellen een uitgebreid bouwkundig rapport op in begrijpelijke taal, voorzien van duidelijke foto’s om de situatie goed in beeld te brengen. Tijdens deze keuring wordt de bouwkundige staat van een woning uitvoerig onderzocht. Houd u er wel rekening mee dat het alleen gaat om een visuele inspectie, dus een controle van zaken die met het blote oog zichtbaar zijn. Denk hierbij aan de staat van de funderingen, de cv-ketel en de vloeren. In veel gevallen wordt ook de vochtigheid in de bouwconstructie gemeten. Onze rapporten worden door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd en zijn geschikt voor het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie.

Stappenplan bouwkundige keuring

U kunt bij Seivda Advies terecht voor een deskundige bouwkundige keuring. Wij doen alleen onafhankelijke constateringen uit. Bij een keuring doorlopen we de volgende stappen:
 
  1. Op de afgesproken datum en tijd ontmoeten wij u voor de woning.  
  2. We doen een ronde door het huis. Wij adviseren u om hierbij aanwezig te zijn.
  3. U heeft alle gelegenheid om tussendoor nog vragen te stellen. 
  4. Onze bouwkundig inspecteur bekijkt de conditie van de woning en checkt of er eventuele gebreken zijn.
  5. Inspectie gebeurt binnen en buiten, dus van dak tot schuur. Ook worden er eventueel vochtmetingen verricht.
  6. De eerste bevindingen delen we direct na de keuring.
  7. Alle bevindingen over eventuele gebreken of achterstallig onderhoud worden opgenomen in het bouwkundig rapport.
  8. Per gebrek wordt aangegeven op welke termijn dit opgeknapt moet worden. U vindt er ook een indicatie van de kosten.
  9. Indien van toepassing, vindt u in het rapport ook een eventuele aanbeveling voor vervolgonderzoek door een specialist. 
  10. Het definitieve bouwkundige keuringsrapport ontvangt u binnen twee werkdagen per e-mail.

Weet wat u koopt

Een bouwkundige keuring is altijd aan te raden. Het neemt veel onzekerheden weg zodat u weet waar u aan toe bent bij aankoop van een woning. Wist u dat het voorbehoud van een keuring is toegevoegd aan het koopcontract? Dat is niet voor niets. Het is een geruststellend idee dat er een streep door het contract mag als de herstelkosten van gebreken hoger uitvallen dan gedacht. Bent u bezig met de aankoop van een huis? Neem dan contact op met Seivda Advies om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Dan weet u wat u koopt!

Zekerheden van Seivda

✓ 25 jaar ervaring
✓ Keuring binnen 2 werkdagen
✓ Duidelijk rapport in 24 uur
✓ Korting op tweede keuring
 
 

Keuring aanvragen

Uw naam is verplicht.
Uw telefoonnummer is verplicht.
Postcode van object is verplicht.
Adres van het te keuren object is verplicht.
Plaats van object is verplicht.
Huisnummer van object is verplicht.
Aantal kubieke meters (m3) is verplicht.
Opmerkingen is verplicht.
Hoe ben je bij ons terecht gekomen? is verplicht.

Kosten bouwkundige keuring

 
Bouwkundige keuringen geschikt voor NHG
Woningen / Appartement tot 500 m³ €365- incl. BTW
Keuring uitgebreid 500 - 850 m³ €425,- incl. BTW
Keuring uitgebreid 850 - 1000 m³
€475,- incl. BTW
Keuring uitgebreid 1000 - 1250 m³ €525,- incl. BTW
Keuring boven de 1250 m³ Op aanvraag
Direct aanvragen