Blog

Bouwkundige keuring voor of na bod, wat is verstandig?

1 oktober 2019
Laten we bij het begin beginnen: wat is een bouwkundige, of ook wel bouwtechnische, keuring eigenlijk? Tijdens zo'n keuring wordt de bouwtechnische staat van jouw toekomstige woning nauwkeurig geïnspecteerd door een professioneel expert. Hij levert een overzichtelijk rapport met daarin beschreven wat onderhoud nodig heeft, op welke termijn dit onderhoud plaats moet vinden en hoe duur dat ongeveer gaat zijn.

Verplichting koper

1 september 2019
Heb je een mooi huis gevonden? Dan is het tijd voor een bezichtiging.
Vaak weet je bij binnenkomst of het huis je bevalt. Voelt het huis goed, laat je dan niet verblinden doordat je “verliefd bent op het huis”. Laat bij een tweede bezichtiging een bouwkundig expert meelopen. De kosten vallen reuze mee.

voordelen van een bouwtechnische keuring voor verkoper ?

15 augustus 2019
Wat zijn de voordelen van een bouwtechnische keuring voor verkoper ? 

Wanneer u verkoper bent, kunt u dit rapport gebruiken om de kwaliteit van uw object aan te tonen en onzekerheden bij kopers weg te nemen. Tevens voldoet u met het overhandigen van een bouwkundige rapportage voor een groot deel aan uw wettelijke meldingsplicht. Wanneer u (potentieel) koper bent kunt u dit rapport gebruiken om uw (toekomstige) kosten in te schatten en is het tevens een sterk onderhandelingspunt naar de verkoper; u weet wat er mis is aan het huis en dit zijn extra kosten!